Casa rural i restaurant El Khorbat, al sud del Marroc.

Ksar El Khorbat, Marroc
Tel. 00-212-535880355    Fax 00-212-535880357    Mòbil 00-212-676527392
E-mail d'El Khorbat

Benvinguts al ksar El Khorbat. Habitacions de la Casa Rural El Khorbat. Restaurant El Khorbat. Museu dels Oasis al ksar El Khorbat. Excursions a partir del ksar El Khorbat. Circuits pel Marroc. Com s’arriba al ksar El Khorbat. Aeroports. Transfers. Transports públics. Preus i descomptes per estades a la Casa Rural El Khorbat.
Cooperació internacional al Ksar El Khorbat.

Cooperació

Els habitants d’El Khorbat han endegat diferents projectes destinats a conservar l’alcàsser i a millorar les condicions de vida i d’higiene de la seva població. La seva tasca compta amb el suport tècnic i financer de diferents institucions internacionals.

Asociación El Khorbat, en español.      L’Association El Khorbat, en français.      The Association El Khorbat, in English.

Mapa del Marroc per a trobar el Ksar El Khorbat.


Classes de pre-escolar al Ksar El Khorbat, al sud del Marroc.

Festa dins el Ksar El Khorbat, Marroc.

ACTIVITATS QUOTIDIANES

  • Classes de pre-escolar.

  • Artesania femenina: les dones broden haïks tradicionals (taharuit) i teixeixen catifes.

  • De tant en tant s’organitzen festes populars amb música i teatre

    .

PROJECTES DE DESENVOLUPAMENT REALITZATS I EN CURS

Dragat i reparació dels canals d'irrigació al Ksar El Khorbat.

Dragat i reparació del canal

La gran sèquia d’El Khorbat, que es trobava inutilitzada per manca de manteniment d’ençà del 1990, fou completament reparada i dragada entre el 2004 i el 2006, gràcies a l’ajut financer de l’Ajuntament de Barberà del Vallès.

Entrada del Ksar El Khorbat Akedim restaurada.

Restauració de l’entrada d’El Khorbat Akedim.

L’entrada monumental de l’alcàsser Akedim fou restaurada l’any 2004.

Construcció dels locals de l'associació El Khorbat, Tinejdad.

Construcció de la cooperativa femenina

Una cooperativa fou construïda entre el 2005 i el 2006 a l’interior de l’alcàsser El Khorbat Oujdid, sobre les ruïnes d'una casa vella, de manera que contribueix a la conservació del conjunt monumental a més d'oferir un espai on s’imparteixen cursos de pre-escolar i les dones duen a terme activitats artesanes.

Exposicio a Marràqueix sobre l'oasi de Ferkla (Tinejdad).

Exposició sobre Ferkla

Es tracta d’una exposició itinerant que inclou pintures de Rachid Bouskri amb el palmerar de Ferkla com a tema i també objectes antics i plans cedits pel Museu dels Oasis. El juny de 2005 fou presentada al palau El Badi de Marràqueix gràcies a la col·laboració del Ministeri de Cultura.

VEURE PINTURES D’EN RACHID BOUSKRI

Xarxa de sanejament dins el Ksar El Khorbat de Tinejdad.

Una xarxa de sanejament per a l’alcàsser

Per a evitar que continuï l’èxode dels habitants de l’alcàsser, es va excavar el 2008 una xarxa de sanejament que millora les condicions de vida i de higiene al seu interior.

Aquest projecte comptà amb el finançament del Col·legi d’Aparelladors i Arquitectes Tècnics de Barcelona.

Carrer amb fang en el ksar El Khorbat.
Abans
Carrer del ksar El Khorbat empedrada per la cooperació catalana.
Ara

Empedrat dels carrers de l’alcàsser

El projecte finançat pel Col·legi d’Aparelladors i Arquitectes Tècnics de Barcelona va incloure també l’empedrat dels carrers per a evitar la polseguera en dies de vent i el fangueig en dies de pluja.

Restauració de la muralla del Ksar El Khorbat a Tinejdad, Marroc.

Restauració de la muralla de l’alcàsser

El 2009 es va restaurar la muralla exterior de l’alcàsser, donant-li una capa de fang amb palla.

El finançament d’aquest projecte fou concedit pel Col·legi d’Aparelladors i Arquitectes Tècnics de Barcelona, prèvia sol·licitud presentada per l’Associació Catalana Al Karia.

El 2010 l’Associació El Khorbat pel Patrimoni i el Desenvolupament Sostenible fou creada per continuar conservant la vida a l’alcàsser i desenvolupant l’economia dels seus habitants a través l’ecoturisme.


Benvinguts al ksar El Khorbat. Habitacions de la casa rural El Khorbat. Restaurant El Khorbat. Museu dels Oasis al ksar El Khorbat. Excursions a partir del ksar El Khorbat. Circuits pel Marroc. Com s’arriba al ksar El Khorbat. Aeroports. Transfers. Transports públics. Preus i descomptes per estades a la casa rural El Khorbat.